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- Samuel Adams White Christmas
Samuel Adams White Christmas
Ricardo Sangion
Updated
10 de Junho de 2013
Informações
Cervejaria
Estilo
Álcool (%)
Percentual de alcool da cerveja no padrao ABV. Use apenas numeros com as casas decimais e para separar os decimais, use o ponto e nao a virgula
IBU
IBU (International Bitterness Unit) é a unidade de amargor da cerveja. Quanto mais alto o número, mais amarga é a cerveja.
Cor SRM
6,00
Ingredientes
Malt Varieties: Samuel Adams two-row pale malt blend, wheat, German pils malt. Hop Variety: Spalt Spalter Noble hops. Special Ingredients: Cinnamon, nutmeg, orange peel. Yeast Strain: Samuel Adams ale yeast.
Ativa
Sazonal
Copo ideal
As crisp as the first snowfall of the year, this unfiltered white ale is blended with holiday spices including cinnamon, nutmeg, and orange peel. The familiar citrus and wheat characters of the ale are complemented by the warmth of the spices for a festive brew that’s perfect for the season.
Inspired by the flavors of the season, we wanted to brew a beer that would be perfect for the holidays, yet lighter and crisper than the more malty beers we often find that time of year.
Using some of our favorite Christmas spices, including cinnamon, nutmeg, and orange peel, we brewed this hazy white ale with distinct fruity citrus notes and a warm spiciness. The blend of malts contributes a medium body with a subtle sweet note while the wheat provides a slight crisp character. The lingering spice notes leave you wanting more.
Appearance – Hazy golden
Aroma – Slightly sweet with herbal, spice, and citrus notes
Flavor – Spiciness from the cinnamon and earthy character from the nutmeg balanced by distinct flavors of orange; Spalt Spalter Noble hops contribute a subtle lemon and herbal character
Mouth feel – Medium-bodied
Finish – Crisp finish from the wheat with a citrus note on the palate followed by a lingering warming note from the cinnamon and nutmeg
Food Pairing
The balance of crisp wheat and warming spice make this brew pair perfectly for lighter fair like salad with cranberries and goat cheese while also complimenting sweeter desserts like fruit tart or cheesecake.
Inspired by the flavors of the season, we wanted to brew a beer that would be perfect for the holidays, yet lighter and crisper than the more malty beers we often find that time of year.
Using some of our favorite Christmas spices, including cinnamon, nutmeg, and orange peel, we brewed this hazy white ale with distinct fruity citrus notes and a warm spiciness. The blend of malts contributes a medium body with a subtle sweet note while the wheat provides a slight crisp character. The lingering spice notes leave you wanting more.
Appearance – Hazy golden
Aroma – Slightly sweet with herbal, spice, and citrus notes
Flavor – Spiciness from the cinnamon and earthy character from the nutmeg balanced by distinct flavors of orange; Spalt Spalter Noble hops contribute a subtle lemon and herbal character
Mouth feel – Medium-bodied
Finish – Crisp finish from the wheat with a citrus note on the palate followed by a lingering warming note from the cinnamon and nutmeg
Food Pairing
The balance of crisp wheat and warming spice make this brew pair perfectly for lighter fair like salad with cranberries and goat cheese while also complimenting sweeter desserts like fruit tart or cheesecake.
Avaliações dos usuários
1 review
Avaliação Geral
3.8
Aroma
8/10(1)
Aparência
4/5(1)
Sabor
15/20(1)
Sensação
3/5(1)
Conjunto
8/10(1)
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Avaliação Geral
3.8
Aroma
8/10
Aparência
4/5
Sabor
15/20
Sensação
3/5
Conjunto
8/10
Um pouco diferente nos ingredientes que as Witbiers tradicionais, essa breja leva nós moscada e canela na receita, além da tradicional casca de laranja. A ausência da semente de coentro deixa a breja menos cítrica e dá muito mais espaço para aparecerem a canela e a nó moscada.
Tanto no aroma quanto no sabor, ficou muito parecida com uma Pumpkin Ale, que muitas vezes também usa nós moscada e principalmente canela. Toques cítricos de limão aparecem no final do gole.
Cor amarela clara, levemente turva. Espuma branca, baixa altura e baixa permanência, esperado para o estilo.
Aroma e sabor intensos, fáceis de serem percebidos.
O corpo é medio, acima do normal pra uma Witbier, mas ficou bacana. Levemente picante na língua, até pela carbonatação um pouco elevada, média pra alta acidez.
Retrogosto é intenso e duradouro, mantendo um sabor adocicado e consistente.
Uma breja gostosa de beber, bem condimentada e bem diferente das witbiers tradicionais. Talvez um pouco enjoativa se tomando mais que uma garrafa pela intensidade da canela e nós moscada. Vale a pena provar.
Tanto no aroma quanto no sabor, ficou muito parecida com uma Pumpkin Ale, que muitas vezes também usa nós moscada e principalmente canela. Toques cítricos de limão aparecem no final do gole.
Cor amarela clara, levemente turva. Espuma branca, baixa altura e baixa permanência, esperado para o estilo.
Aroma e sabor intensos, fáceis de serem percebidos.
O corpo é medio, acima do normal pra uma Witbier, mas ficou bacana. Levemente picante na língua, até pela carbonatação um pouco elevada, média pra alta acidez.
Retrogosto é intenso e duradouro, mantendo um sabor adocicado e consistente.
Uma breja gostosa de beber, bem condimentada e bem diferente das witbiers tradicionais. Talvez um pouco enjoativa se tomando mais que uma garrafa pela intensidade da canela e nós moscada. Vale a pena provar.
Detalhes
Degustada em
13/Janeiro/2013
Envasamento
Volume em ml
355 ml
Onde comprou
San Francisco Coit Liquor