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Shepherd Neame 1698
Informações
Thrice-hopped and bottle conditioned, 1698 is the connoisseur's choice, a beer to be savoured. Originally brewed to celebrate the tercentenary of Britain's oldest brewer, 1698 is a characteristically hoppy Kentish ale, and has Protected Geographical Indication, the same unique regional protection afforded to Champagne and Parma Ham. The ale matures naturally in the bottle and can be enjoyed fresh or allowed to settle for a few months to mellow. The natural effervescence produced by bottle-conditioning – the interaction of yeast and brewing sugars – gives 1698 fine, champagne-like bubbles that further enhance the fragrance, flavour and overall drinking experience. A silver medal winner in the Taste of Britain Awards, 1698 has been included in the International Beer Challenge's World's Top 50 Beers and has won a Gold Award from the British Bottlers' Institute. First brewed in 1998 to celebrate Shepherd Neame's tercentenary, this copper-bronze, bottle conditioned beauty is an intense yet uniquely intricate offering thrice-hopped during the brewing process. This adds rich resinous notes and spikes of citrus to a moreish strong ale already rife with notes of liquorice, Masala wine, caramel and spicy orange. A frisson of dark fruit freshens the finish. Serve with smoked cheese.
Avaliações dos usuários
APARÊNCIA: Cor ambar, alta limpidez, espuma bege de baixa retenção.
SABOR: Baixo a grão caramelizado notas medias de amargor do lúpulo de caráter terroso com ligeira presença de álcool.
PALATO: corpo médio com leve carbonatação e médio calor alcoólico a suportar um final seco.
CONJUNTO: Cerveja ale forte inglesa que não entusiasma, cumpre.
O álcool aparece levemente no aroma. Que tem toffe, baunilha, algo frutado e forte terroso e um pouco de floral dos lúpulos.
O sabor tem um pouco de tudo do aroma. Amargor discreto.
Final médio e moderado para bom drinkability.
Muito boa esta inglesa.
Aroma leve de lúpulos ingleses terrosos e picantes, algo de toffee, leve cacau, castanhas e frutas secas.
Sabor com notas de lúpulos ingleses picantes e terrosos, suco de maçã, frutas secas, biscoito, baunilha, algo de resina, ameixas, laranjas oxidadas, caramelo e saquinhos de chá. Demorou um pouco para pegar a nota importante que estava faltando, que era alcaçuz. Estou mais acostumado a sentir-la em cervejas escuras. Retrogosto bem seco e amargo.
Corpo mais leve que o esperado com boa carbonatação. Álcool de 6,5% abv está bem escondido, na verdade não produz sensação quente.
Esta é uma English Strong Ale lupulada com seu caráter próprio e boa amplitude de complexidade.
Ap.3,75 Ar.3,5 Sab.3,5 Sens.3,5 Cj.3,5