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Exmoor Beast Strong Ale
Francisco Lima
Updated
27 de Novembro de 2013
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Informações
Cervejaria
Estilo
Álcool (%)
Percentual de alcool da cerveja no padrao ABV. Use apenas numeros com as casas decimais e para separar os decimais, use o ponto e nao a virgula
Ingredientes
pale ale, chocolate and crystal malts, and hopped with Goldings, Challenger and Brewers Gold
Ativa
Sazonal
Copo ideal
Beast by name and Beast by nature, this exquisitely strong-willed, full-bodied dark porter first saw daylight in the autumn of 1992 and is now available both on draught and in bottle. Inspired by the fireside tales of wild cats roaming the moors of Exmoor and a continuation of a beer style that emerged in the 1700s and was named after its popularity with London porters, this complex and heady brew has been a continual favourite of beer fans up and down the country. Its strength means this is a beer to be respected, sipped slowly to warm up a winter’s night while the weather does its worst. Or you might like it slightly chilled elsewhere in the year, a beer drinker’s version of an Irish coffee.
Brewed with a mix of pale ale, chocolate and crystal malts, and hopped with Goldings, Challenger and Brewers Gold, it is dark mahogany-brown in colour, with the merest hint of crimson tints at its edge. Lush rich aromas of toffee, treacle. Mocha coffee, vinous fruit and chocolate swirl above the glass. There’s more complexity on the palate with rich fruitcake, a hint of rum, more Mocha coffee, an herbal hoppiness, vinous fruit, while the bittersweet finish is smooth yet complex, rich but not cloying. Try it with ice cream where the vanilla flavours would work well with the bittersweet richness of the porter; it is also ideal for a ripe Stilton or even as part of the mix for a rich winter stew. Try it also in cake mix, with one local Exmoor favourite being an Exmoor Beast fruitcake with whisky icing.
Brewed with a mix of pale ale, chocolate and crystal malts, and hopped with Goldings, Challenger and Brewers Gold, it is dark mahogany-brown in colour, with the merest hint of crimson tints at its edge. Lush rich aromas of toffee, treacle. Mocha coffee, vinous fruit and chocolate swirl above the glass. There’s more complexity on the palate with rich fruitcake, a hint of rum, more Mocha coffee, an herbal hoppiness, vinous fruit, while the bittersweet finish is smooth yet complex, rich but not cloying. Try it with ice cream where the vanilla flavours would work well with the bittersweet richness of the porter; it is also ideal for a ripe Stilton or even as part of the mix for a rich winter stew. Try it also in cake mix, with one local Exmoor favourite being an Exmoor Beast fruitcake with whisky icing.
Avaliações dos usuários
1 review
Avaliação Geral
3.8
Aroma
8/10(1)
Aparência
3/5(1)
Sabor
15/20(1)
Sensação
4/5(1)
Conjunto
8/10(1)
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Avaliação Geral
3.8
Aroma
8/10
Aparência
3/5
Sabor
15/20
Sensação
4/5
Conjunto
8/10
Cor marrom escura com um dedo de espuma de cor caramelho com duração média.
Bom aroma de chocolate belga, café, lúpulos tradicionais ingleses, caramelos e frutas cristalizadas.
Sabor bem marcante especialmente considerando seu corpo. Notas assertivos de café torrado, ameixas, uvas passas, caramelos, alcaçuz, rum, cacau, bastante toffee e um pequeno toque de especiarias. Retrogosto seco com com uma nota longa torrada.
Corpo leve com carbonatação apropriada com uma leve sensação cítrica ácida. Álcool de 6.66% abv está escondido em seus sabores, não no seu corpo.
Uma Porter (bem, quase uma Scotch Ale com corpo leve) maltada e frutada que pode ser resumida como um bolo de frutas com álcool.
Ap.3,5 Ar.3,75 Sab.3,75 Sens.3,75 Cj.3,75
Bom aroma de chocolate belga, café, lúpulos tradicionais ingleses, caramelos e frutas cristalizadas.
Sabor bem marcante especialmente considerando seu corpo. Notas assertivos de café torrado, ameixas, uvas passas, caramelos, alcaçuz, rum, cacau, bastante toffee e um pequeno toque de especiarias. Retrogosto seco com com uma nota longa torrada.
Corpo leve com carbonatação apropriada com uma leve sensação cítrica ácida. Álcool de 6.66% abv está escondido em seus sabores, não no seu corpo.
Uma Porter (bem, quase uma Scotch Ale com corpo leve) maltada e frutada que pode ser resumida como um bolo de frutas com álcool.
Ap.3,5 Ar.3,75 Sab.3,75 Sens.3,75 Cj.3,75