Stone Japanese Green Tea IPA

Francisco Lima
Updated 17 de Janeiro de 2017
 
3.7 (2)
944 0 2
Stone Japanese Green Tea IPA

Informações

Álcool (%)
Percentual de alcool da cerveja no padrao ABV. Use apenas numeros com as casas decimais e para separar os decimais, use o ponto e nao a virgula
Ativa
Sazonal
Temperatura
Copo ideal
Our style of brewing has always been about taking chances. It’s an extension of our “what-if” mentality, wherein we ask ourselves what would happen if we did things differently in the brewhouse, such as fermenting with a different strain of yeast or, in the case of this beer, incorporating whole-leaf green tea imported from Japan. The answer, embodied in this IPA when we first released it in 2011, was something truly magnificent, delicious and, as proven by the reissued edition you hold in your hand in 2015, worth brewing again. But what if we changed it? Yes, it’s riskier to change something most people thought to be liquid perfection, including our two-time collaborators Bryan Baird of Japan’s Baird Brewing Company and Toshi Ishii, a former Stone brewer and the founder of Guam’s Ishii Brewing Co., but we’ve found that, when approached with cautious curiosity and logic-driven creativity, reward often follows such risk. So, in bringing this IPA back to life, we followed the same recipe developed four years ago, but exchanged Pacifica hops from New Zealand, a hop-growing region that was becoming popular in 2011, for Helga hops from Australia, an area with a burgeoning botanical scene right now. The result is an IPA that’s as bright, herbaceous and bitingly hoppy as the one that’s had our fans requesting its return ever since its depletion from store shelves, but with a modern, hop-driven twist that makes this second draft unique and tasty in its own right.

Avaliações dos usuários

2 avaliações
Avaliação Geral
 
3.7
Aroma
 
7/10(2)
Aparência
 
4/5(2)
Sabor
 
16/20(2)
Sensação
 
4/5(2)
Conjunto
 
7/10(2)
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Avaliação Geral
 
3.8
Aroma
 
7/10
Aparência
 
3/5
Sabor
 
17/20
Sensação
 
4/5
Conjunto
 
7/10
Aroma que lembra mais sândalo que chá verde.

Detalhes

Degustada em
05/Março/2015
Envasamento
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Avaliação Geral
 
3.6
Aroma
 
7/10
Aparência
 
4/5
Sabor
 
14/20
Sensação
 
4/5
Conjunto
 
7/10
Cor âmbar alaranjada brilhante co uma espuma fina e densa de duração média, mas deixando uma camada constante.
Aroma com notas predominantes de chá verde com toques de pêssegos e pinho.
Sabor único com notas predominantes de chá verde, especiarias, algo de álcool, manga, leve laranja-limão tipo Sorachi, abacaxi e caramelos. Retrogosto Seco com uma nota bem lupulada que perdura.
Corpo de leve a médio com carbonatação apropriada. Parece mais baixo que seus 10,1% abv.
Cerveja interessante, o chá verde flutua nos seus lúpulos herbáceos e cítricos proeminentes.
Ap.3,75 Ar.3,5 Sab.3,5 Sens.3,5 Cj.3.5

Detalhes

Degustada em
05/Março/2015
Envasamento
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