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Buzz Bomb Ale
Informações
We’ve used Alan Tremblay’s wildflower honey in a few of our beers, most notably Brooklyn Local 2. In Brooklyn Buzz Bomb, the honey takes center stage, making up a full 25% of the fermentable sugar. We added the honey to the kettle along with a gentle hopping and a lilt of orange peel. Is the beer sweet? Actually, not at all – honey is quite fermentable and our Belgian ale yeast is very hungry. Brooklyn Buzz Bomb has a bright gold color and a spicy floral aroma showing distinctive honey notes. The palate is light, crisp, and very dry, showing a zing of acidity and a quick burst of fruit. Complex floral, honey and spice flavors linger in the bone-dry finish. Brooklyn Buzz Bomb is a perfect match for summer foods – salads, barbecue, shrimp dishes, hummus, grilled salmon, brunch dishes and fresh goat cheese. It’s also very pleasant all by itself, as you smell the flowers, feel the sun dapple through the trees, listen to the birds sing and wonder what it was you really liked about snow anyway.
Avaliações dos usuários
A ideia da bebida veio apos o cervejeiro da BB descobrir que dois irmaos vendiam em um mercado local, um mead (hidromel) feito com mel de flores silvestres proveniente da mesma fazenda e regiao (Tremblay Farms) de onde vem o malte usado para as cervejas da Brooklyn. O mead chamava-se Brooklyn Buzz (onomatopeia do som das abelhas!). Alem do malte e do mel, houve adicao de um pouco de lupulo e de cascas de laranja. Fermento belga.
Coloracao amarelo clara, palida e totalmente turva. Fina camada de espuma branca, poderia ser maior.
Aroma bastante floral, frutado, com presenca de malte e um toque de laranja.
Sabor dominado por fortes notas fenolicas e frutadas do fermento belga. Em segundo plano nota-se os maltes, um pouco do mel e laranja/limao. Final apimentado e spicy (coentro?). Lupulo pouco perceptivel. Nao sinto o alcool.
Corpo mediano e carbonatacao baixa. Drinkability moderado.
Gostei da experiencia. Interessante e' que o fermento degradou quase todo o mel dando um carater muito mais fenolico do que doce a essa cerveja.
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